Редактор: Виолета Николаеваe-mail: кадър: БНТ, архивСенаторите от Републиканската партия Тед Круз и

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: кадър: БНТ, архивСенаторите от Републиканската партия Тед Круз и
Коментари Харесай

Републиканците блокират работата на Сената заради Северен поток - 2

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

кадър: Българска национална телевизия, списък

Сенаторите от Републиканската партия Тед Круз и Майк Лий блокираха бързото утвърждение на десетки претенденти за позициите на Държавния департамент. Така политиците показаха митинга си, който имат намерение да продължат, до момента в който администрацията на Байдън не наложи наказания на Конгреса против газопровода „ Северен поток 2 “, написа The Hill.

Круз по -рано подлага на критика дейностите на Белия дом по газопровода. Според него президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и неговата администрация " капитулираха " пред Русия.
" Всички сенатори в тази камара знаят тъкмо за какво тези претенденти не са траяли напред и повода е, че администрацията на Байдън сега намерено пренебрегва Конгреса на Съединени американски щати ", сподели той на срещата.

С завършването на газопровода, сподели той, Русия ще получи милиарди долари, които може да употребява „ за нездравословни старания в Европа и по света “.
Председателят на комисията по външни връзки Боб Менендес от своя страна подлага на критика дейностите на Крус и прикани да не блокира работата на камарата заради политически разлики.

По -рано група от дванадесет републикански сенатори от Съединени американски щати, водени от Пат Туми, сложиха ултиматум пред Министерството на финансите на Съединени американски щати и Белия дом, настоявайки за нови наказания против съветския газопровод. Те също заплашиха, че ще блокират назначението на двама претенденти в Министерството на финансите, в случай че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън „ промени позицията си по газопровода и наложи нови наказания по плана “. Според тях построяването на газопровода директно поврежда ползите на националната сигурност на Съединени американски щати, техните съдружници и сътрудници.

„ Северен поток 2 “ е 99 % приключен водопровод от Русия до Германия с общ потенциал от 55 милиарда кубически метра газ годишно. Съединените щати интензивно се опълчват на това, проявявайки интерес да разпространяват своя полутечен природен газ в страните от Европейски Съюз, както и Украйна и Полша, които назовават ​​проекта политически.
Вашингтон постанова наказания четири пъти в опит да попречва използването му, само че строителството е достигнало финалния си стадий и би трябвало да завърши до края на лятото.

През юли Берлин и Вашингтон издадоха взаимно изказване, съгласно което, с цел да се осъществя планът, е належащо да се обезпечи продължаването на преноса през Украйна след 2024 година Германия също се ангажира да изиска наказания против Русия, " в случай че Кремъл употребява износа на сила като оръжие ".
Москва от своя страна неведнъж приканва да спре политизирането на обстановката и обърна внимание на обстоятелството, че газопроводът е от изгода освен за Русия, само че и за Европейския съюз. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР